Geschiedenis

Onze groep is opgericht in 1946 en heeft een rijke geschiedenis. Ooit begonnen in een klein zomerhuisje, maar vandaag de dag gehuisvest in een modern groepshuis met zonnepanelen en vloerverwarming.

De groep werd opgericht in 1946 in Zutphen. Na vele omzwervingen en allerlei locaties heeft de groep zich begin jaren zestig gevestigd aan de Boedelhofweg te Eefde. Het huidige clubhuis is de derde op deze locatie, geopend in 2011.

Groepsnaam

De groep is vernoemd naar de Nederlandse koopman Johan Anthoniszoon (Jan) van Riebeeck (Culemborg, 21 april 1619 – Batavia, 18 januari 1677). Hij was in dienst van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en stichtte de eerste handelsnederzetting bij Kaap de Goede Hoop in wat nu de Republiek Zuid-Afrika is.

Groepsdas

De das in uitgevoerd in de kleuren van het wapen van de familie Van Riebeeck. De kleuren zijn rood en geel. De das is rood, met in de punt drie gele ringen.

Activiteiten

De verschillende speltakken doen mee aan de regionale activiteiten als de Jungledag, de Bever-doe-dag en de (sub)regionale scoutingwedstrijden. Ook de JOTA is een belangrijk weekend: elk jaar wordt er veel werk gestoken in een hoge houten toren om te zenden met de hele wereld. Daarnaast doen sommige welpen, scouts, rowans en zelfs stamleden mee aan de HIT.

Scroll naar boven